22 Nisan 2014 Salı

ÇIKAR BEN'LİĞİ ARADAN, İŞTE ORADA YARADAN...

   
  Benlik...
       İki farklı mana gizlidir bu kelimede. Bir yandan bencillik ve bireysellik anlamı taşırken, diğer yandan ise mevcudiyet ve varlık olarak kişisel bir kavramdır benlik. Adı üstünde, benlik. Bencillik gibi bireysel bir kavram benlik. Sen sensen, sadece kendinsin ve sadece kendinle ilgilisin. Sen ve ben ayrımı söz konusu iken, biz kavramı nasıl hasıl olabilir ki? Asıl mühim olansa, benlik değil, birliktirtir ve bunu idrak etmektir. İşte o zaman tüm kilitli kapılar açılır unutma!
      İnsan bedeni, insanın Rabb’ine ulaşması önündeki en önemli engeldir. Beden kaydıyla yaşayan insan, sahip olduğu üstün özelliklerini ortaya çıkartamayacak ve bunun sonucu yaşamı, bu dünyada ve öldükten sonra, cehenneme dönecektir. Bu nedenle oruç gibi kimi ibadetler, beden ve benlik kaydından arınma üzerine kurulmuştur. Ben'likten sıyrılma, Rabb'e yaklaşmak için bir anahtardır. Sen, zihninle yaklaşırsan engeli, ruhunla yaklaşırsan Rabb'ini görürsün. Ruhu hissetmek, özü hissetmektir. Özü hissetmekse Yaradanı, Allah'ı hissetmektir. Çünkü sana bağışlanan rahmet özünde gizlidir, özünse senin ruhundur.
      Toplum her daim bedenini doyurma telaşında. Çünkü nefisleri onlara sadece benliği, bedeni ve maddi varlığı anımsatır. Bunu yapan da  zihindir. Oysa ki bizler ruhani varlıklarız, bizi biz yapan zihnimiz veya bedenimiz değil özümüzdür, ruhumuzdur. Ahir zamana göçüp gideceğimiz an, götüreceğimiz tek şeydir ruh. O halde ne diye ruhu beslemek varken, durmadan nefsini beslersin? Sen Rabb'inden bir parçasın. Senin ruhun O'nun ruhunun bir parçası. Bu dünyadaki her bir varlık rüya, sadece bir rüya. Bir tek ruhun hariç. Unutma! Benliğin, Rabb'inle aranda duran bir perdedir. Sen bedenini, nefsini, kısacası benliğini aradan çıkarırsan, işte o zaman Rabb'ine ulaşacaksın. 
      Sen, hep bir boşlukta, hep bir arayıştasın. Aradığın ise benliğin, kişiliğin. Oysa ki ne denli bir yanılgıda olduğunun farkında değilsin. Asıl bulman gereken benliğin değil, birliğindir. Seni bir yapan da özündür, ruhundur ve akabinde tabii ki Rabb'indir. Sen önce bir içine dön, özünü bul, ruhunu tanı. Senin tüm kimliğin, senin kendi içinde kodlanmıştır, bunu dışarıda bulamazsın. Yıllardır aradığın huzur bir tek senin içinde mevcut. Bu yüzden her ne yaşarsan yaşa, her ne durumla karşılaşırsan karşılaş, çözüm sadece ve sadece yine senin içindedir. 
      Bu gün, üretilen her bir ürünün bir kullanma kılavuzu vardır değil mi? Bir elektronik cihaz alırsın ve mutlaka kullanma kılavuzuna bakma ihtiyacı duyarsın. Bunun için de o cihazın kutusunun içine bakarsın değil mi? Başka yerde aramazsın, çünkü başka yerde olması mümkün değildir. Sadece, o ürüne ait kutunun veya paketin içindedir. İşte, senin de kullanma kılavuzun senin içindedir ve sen bunu görmemekte ısrar edersin. Sana ait olan bir şeyi hala dışarıda arıyor olmana şaşıyorum. Seni yaradan Allah, senin özüne kendini bırakmış da sen bunun farkında bile değilsin. Sen, Kendini bilsen, Rabb'ini bileceksin. Rabb'ini bilsen, kendini bilmiş olacaksın.
      Sen, Allah'ın bir eserisin ve O, yarattıklarının en özeli olarak yarattı seni. O halde sen, Rabb'ini bilmezsen, O'na yakın olmazsan ve en önemlisi Allah'ı hissetmezsen senin sen olduğunun bir manası yoktur. Bunun içinde maddeden sıyrılıp manaya ulaşmalısın. Madde senin ebnliğindir, mana ise senin özündür, senin Rabb'indir. O halde hala ne diye beklersin? Çıkar benliği aradan, işte orada Yaradan.
    Dua ile...

©Poweredby farkında mısın?® 2014™


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder