15 Mayıs 2014 Perşembe

İYİLİK RABB'İNDEN, KÖTÜLÜK NEFSİNDEN...

      İyilik...
      Düşünmesi bile huzur verici...İyilik işte, bunda ne kötülük olabilir ki? Allah'ın emridir iyilik ve Allah, seni iyilikten, sevgiden, aşktan yaratmışken, senin yüreğinde kötülükten ne eser bulunabilir ki? Sen, kötülüğü yüreğinde sanıyorsun oysa yüreğinde Rabb'in var. Kötülük senin zihninde ve bu tamamen nefsinin, egonun seni yanıltmasıdır dikkat et!
      İnsan en büyük kötülüğü kendine yapar ve zaten insana en büyük kötülük yine kendinden gelir. Kötülüğün karşındakinden geldiğini sanırsın fakat yanılırsın. Unutma, karşındaki değildir seni üzen, karşındakinin sözü veya hareketi yüzünden sen kendini üzersin ve akabinde yıpratırsın. O, sana bir iğne batırır ama acı senden çıkar. Herhangi bir olumsuz durum karşısında yapacağın tek şey, dışarıyı bırakıp içine dönmen. Çünkü içinde Rabb'in var, Rabb'inin rahmeti var. Özündeki rahmetten sana ne kötülük gelebilir ki? Kötülüğü sana gösteren, daha doğrusu sana her olayı kötülük olarak yansıtan senin zihnindir.
      Her daim iyiliği emreden Alemlerin Rabb'i olan Allah, Nefsi de kullarına imtihan olarak vermiştir. Önce nefsini bilecek ve terbiye edeceksin ki, kötülüğün ardındaki rahmeti, hediyeyi görebilesin. Aksi takdirde egonun seni kışkırtması sonucu sen, iyiliği dahi kötülük olarak görecek ve yine yanılgıya düşeceksin. Unutma!  Allah'tan hiçbir zaman kötülük gelmez. O, kullarını asla üzmez, incitmez. Senin, Rabb'ini anman ve hatırlaman için sana sunulmuş olan imtihanları asla kötülük olarak görme. Bilmelisin ki Allah, sevdiği kullarını imtihan eder ve her imtihanın ardına rahmetini gizler.
      En son ne zaman Rabb'inle konuştun? En son ne zaman O'na derdini açtın ve O'ndan yardım diledin? Dua ettiğin zaman, ettiğin duayı ve akabinde duanın gerçek sahibi Allah'ı ne zaman gerçekten hissettin? Sen çareyi hep dışarıda ve başkalarında arıyorsun. Bilmiyorsun ki, asıl çare, asıl şifa senin kendinde, kalbinde, özündedir. Hasta olduğunda tabi ki doktora gideceksin ama doktora gitmeden önce, senin için hayırlı olacak doktor ile karşılaştırması için Rabb'ine dua edeceksin. Anlatabiliyor muyum? Sen, başın ağrıdığında ilacını içeceksin ama şifayı Rabb'inden dileyeceksin buraya dikkat et!
      Sen, seni yaratan Rabb'ini hissetmedikçe kötülük her daim peşinden gelecek ve en iyi durumları bile kötülüğe çevirecektir. Oysa ki, Rabb'ine sarılıp, bir tek O'na sığınıp, yapanın da, yaptıranın da Rabb'in olduğunu bir kez idrak etsen, ne zihnin kötülüğü kabul edecek, ne yüreğinde kötülüğe yer olacak, ne de gözlerin kötüyü görecek... Sen, sadece ve sadece Rabb'inin sana emrettiği gibi, seni iyilikten yarattığı gibi, iyiliğe odaklanacak ve akabinde başlı başına bir iyilik olacaksın. Çünkü bu senin mayanda var. Düşünsene; Seni Allah, yarattıklarının en özeli olarak yarattı. Seni meleklerden bile üstün sıfatta var etti. Hal böyle iken, senin mevcudiyetinde kötülük asla barınamaz, bunu sana kimse yapamaz. Bunu yapan, bir tek unsur var, o da sensin dikkat et!
      Biri sana kötülük yaptığında, sen de onun sana yaptığı gibi karşılık verirsen, senin o kişiden ne farkın kalır? Peki böyle yapmakla eline ne geçer? Bu şekilde davranarak kazançlı mı çıkarsın yoksa kayba mı uğrarsın sen düşün. Senin bir farkın var, sen Rabb'ini bilen Allah dostusun. Senin yapman gereken şey, kötü durum karşısında dahi sabrını muhafaza etmen ve iyilikle karşılık verebilmendir. İşte seni sen yapan, seni insan yapan ve en önemlisi, seni kul yapan en önemli unsur budur.
      Her daim anımsa; " İyilik Rabb'inden gelir, kötülükse bir tek nefsindendir..."
      Dua ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder