3 Mayıs 2014 Cumartesi

GÜNE GÜZEL BAŞLAMAK...

      Yeni bir gün...
      Uyuyordun...Ve şimdi, gözlerini açtın ve yepyeni bir güne uyandın. Ya uyanamasaydın? Bunu hiç düşündün mü, bir kez olsun aklına geldi mi? Her yeni gün, yeni bir yaşamdır sana sunulan. Ya kıymetini bilir, değerlendirirsin, ya da farkında olmadan yitirirsin bu muntazam hazineyi. Ve sen, şu an hala nefes alabiliyorsan, Yaradana bir teşekkür borçlusun unutma!
      Allah, seni yeni bir günün sabahına uyandırıyorsa, bil ki rızkını da hazırlamış demektir. Bunu sadece rızık olarak düşünme. Güneş, yeni ufukları aydınlatıyor senin için. Rabb'in, seni bu sabah da uyandırdıysa, sana yepyeni bir fırsat daha tanıyor demektir. Bu yüzden, derin bir nefes al ve sana bağışlanan bu taptaze hayat için şükret Rabb'ine. Dün geride kaldı artık, gecenin karanlığı silip süpürdü hepsini. Bu gün, bembeyaz bir sayfa aç kendine ve seni kıran o insanı affet, onun için dua et. Affetmek erdemliktir ve seni üzen için dua etmek, ne manalı bir ibadettir. Geride kalan tüm olumsuzlukları unut şimdi, adı üzerinde geride kaldı artık. Sen daima ileriye bak ve asla gözünü hedefinden ayırma. Unutma! Sen, başkasının senden beklediği değil, senin kendinden beklediğin kişisin.
      Allah, her daim seninle ve O, seni senden çok daha fazla önemsiyor. Bu yeni günde de, kim bilir ne nimetler ve güzellikler ihsan etti sana. Sen henüz uyumaktayken, sana özel bir yaşam hazırlandı. Yaşadığın hayat sadece senin hayatın. Düşünsene, Güneş senin için doğdu, o beklediğin otobüs senin için geldi ve gitmekte olduğun yerde seni bekliyorlar. Her ne yapıyorsan, o yaptığın şey senin için var. Şöyle kaldır başını ve bak bir etrafına. Yemyeşil ağaçlar, birbirinden renkli ve bir o kadar güzel kokan çiçekler. Nefes alabildiğin bu taptaze hava ve akabinde kana kana içebildiğin o güzelim nimet su...Dikkat ettiysen içebildiğin diyorum, çünkü bir bardak suyu içemeyenler var. Bir lokma ekmeği yiyemeyenler var. Hayır yokluktan değil, sağlık durumları buna el vermiyor çünkü. O halde, şöyle bir düşünecek olursan, şükretmen gereken o kadar çok neden var ki.
      Zaman, bir daha asla geri gelmeyecek bir kavram. Sen bu cümleyi okurken bile, birkaç saniyenin bile geride kaldığını far edebiliyor musun? Gitti ve bir daha ne yapsan geri gelmeyecek. Günler hızla ilerlemekteyken ardına bakıp, geçen günlerinin adına; Keşke diyeceksin kendi kendine, daha iyi değerlendirebilseydim zamanımı. Bizler büyük bir hatanın tam merkezindeyiz. Elimizde olanın, henüz elimizde iken kıymetini bilmek yerine, onu yitirdikten sonra farkına varırız her şeyin ve artık o her şey için çok geçtir.
      Her çiçek, kendi tohumundan filizlenir ve her can, kendi özünden nüfuz eder hayata. Dışarısı büyük bir yanılgıdır, dışarıda olan biten her şey bir rüyadır unutma! Asıl yaşam senim yüreğinde, içinde, özünde. Gerçek hayat sadece ve sadece senin ruhunda. Dikkat et! Gün doğar ve gün batar. Mevsimler değişir, ağaçlar yaprak döker. Her gün bir hayat son bulur ve her gece başka bir yaşam biter. Ama sen, hala yaşamaktasın. Evet, bu satırları okuyorsan, hala yaşıyor olmalısın. Peki ya sen, bunun için ne yaptın? Bu nefes alabildiğin her saniye için neler yapabildin? Kocaman bir hiç değil mi? Keşke, Hiç denen o eşsiz makama erebilsek. Keşke, bir daha hiç keşke demesek ve keşke, asla keşke diyeceğimiz şeylerle meşgul olmasak.
      Şimdi her ne yapıyorsan bırak. Her ne düşünüyorsan unut ve beni iyi dinle. Sen, yaratılanlar arasında en değerli olanısın.Sen, Rabb'inin en çok sevdiği, en fazla önemsediği ve an be an rahmetini üzerinden çekmediğisin. Bu hayata öylesine gönderilmedin. Küçük de olsa, bir boşluğu doldurmak için buradasın unutma! Asla başı boş değilsin, olamazsın, olmamalısın! Bu muntazam hayat herkese nasip olmaz. Bu yeni günü görmek, her insanın armağını değildir. Neden hala anlamamakta ısrarcısın? Seni anlayabilmiş değilim. Artık her şeyin farkına varmanın zamanı gelmedi mi sence?
      Haydi, şöyle bir silkelen, güzelce bir toparlan ve artık sen ol. Evet, sen ol...Çünkü, bu sen olduğunu sandığın kişi sen değilsin. Dün bitti, yarın ise henüz garanti değil. Elinde olansa sadece bu gün ve içinde bulunduğun bu an. Lütfen kıymetini bil, lütfen bunu yaşamı hediye eden Rabb'ini an ve bu yeni günü sana bağışladığı için O'na bir kez daha ve hatta birçok kez şükret!!!
      Dua ile...

©Poweredby farkında mısın?® 2014™


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder